Čokoládový méďa
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 290 g hladké mouky, 30 g kakaa
krém: 500 g másla, 300 g moučkového cukru, 200 g hořké čokolády, 3-4 lžíce kakaa, 2 čokoládové pudinky, 600 ml mléka
poleva: 140 g ztuženého tuku (iva, omega), 250 g moučkového cukru, 30-40 g kakaa, 4-5 lžic mléka
dále: meruňková marmeláda, rum nebo ovocná šťáva, modelovací hmota, potravinářské barvy, mleté ořechy
Postup
Korpus upečeme ve formě (35 cm) a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Z mléka a pudinkových prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny. Po troškách vešleháme nejdříve vlažný pudink a pak vlažnou čokoládu.
Korpus dvakrát prokrojíme. Pláty pokropíme ovocnou šťávou (rumem), pomažeme tenkou vrstvou marmelády a krémem.
Nakonec dort obmažeme i z boku a boky pokryjeme pomletými ořechy. Dáme ztuhnout do ledničky.
Povrch ztuhlého dortu polijeme polevou a necháme ji zatuhnout.
Pak dozdobíme krémem a ozdobami z obarvené modelovací hmoty.
Přidáno: 14.3.2015