Harlekýn

Ingredience

Těsto: 4 vejce, 100 g cukru, 20 g kakaa, 50 g hrubé mouky
Nádivka: 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 250 ml mléka, 100 g másla, 100 g cukru, 30 g kakaa, 250 ml smetany ke šlehání

Postup

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a vmícháme sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30 g másla a 30 g mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni až zhoustne. Zvlášť umícháme 100 g másla, 100 g cukru a kakao. Přimícháme chladnoucí jíšku a v silné vrstvě natřeme na upečený korpus. Nahoru natřeme hustě ušlehanou šlehačku. Můžeme ozdobit kakaem nebo strouhanou čokoládou, příp. kompotovanými višněmi. Případně můžeme do poloviny šlehačky zašlehat kakao a dort ozdobit bílou a hnědou šlehačkou.

Harlekýn
Harlekýn
Harlekýn

Přidáno: 26.12.2006