Košík

Ingredience

světlý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
hnědý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 20 g kakaového prášku, 100 g hladké mouky - to všechno dvakrát
krém: 500 g másla, 100 g moučkového cukru, 30 g kakaového prášku, 1 sáček Zlatého klasu, 400 ml mléka, 200 g nutelly, 2 lžíce rumu
poleva: 70 g stoprocentního tuku (např. Omega), 100 g moučkového cukru, 20 g kakaového prášku, 2 lžíce mléka
na dokončení: rum (cca 1 dl), hrst mletých ořechů, ozdoby z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty

Postup

Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden světlý a dva tmavé korpusy ve formě tvaru košíku. Necháme vychladnout. Zatím připravíme kakaový krém s nutellou. Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému a přiložíme světlý korpus. Ten rovněž pokropíme rumem, potřeme krémem a přikryjeme druhým hnědým korpusem. Pokropíme rumem, krémem už nepotíráme. Dort potřeme krémem zboku a obalíme mletými ořechy. Vyrobíme hnědou cukrovou polevu a rozetřeme ji na držátko košíku - viz foto. Dáme ztuhnout do ledničky. Pak zbylým krémem košík dozdobíme a doplníme květinami nebo jinými ozdobami.

Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík
Košík

Přidáno: 2.1.2009