Malinové srdce
Ingredience
těsto: 3 vejce, 120 g krystalového cukru, 120 g hladké mouky, 3 lžíce oleje
náplň: 250 g smetany ke šlehání, 50 g malinového zeesanu + 62 g vody, 1 vanilkový cukr
dále: rum, višňová marmeláda, malinová zrcadlová poleva (cca 400 g)
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme nejdříve žloutky, potom olej. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme prosátou mouku.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a upečeme (200°C, cca 20 minut).
Vychladlý korpus vodorovně rozpůlíme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, přidáme smetanu a všechno dohromady ušleháme dotuha.
Dolní část korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou na ni rovnoměrně rozetřeme náplň. Trochu náplně si necháme bokem.
Náplň přikryjeme druhou částí korpusu, lehce přitlačíme a celý dort na bocích i shora potřeme odloženou částí náplně.
Dort položíme na mřížku. Polevu lehce ohřejeme ve vodní lázni a polejeme jí dort.
Přidáno: 14.2.2018