Malinovo-nugátový dort

Ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g krystalového cukru, 140 g hladké mouky, 20 g kakaa, 4 lžíce oleje
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce malinové pasty
dále: 250 g zrcadlové nugátové polevy, 150 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce malinové pasty, rum

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky, pak olej. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kakaem.

Těsto rozetřeme do formy (26 cm) a pečeme asi 30 minut při 180°C (zkoušíme špejlí). Necháme vychladnout.

Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě části.

Smetanu ušleháme s cukrem. Až je šlehačka skoro ušlehaná, přidáme malinovou pastu a došleháme.

Spodní část korpusu pokropíme rumem a roztetřeme na ni všechnu náplň.

Horní část korpusu rovněž postříkáme rumem (z vnitřní části) a přiložíme na náplň. Přitlačíme, nožem urovnáme náplň na bocích a dáme do ledničky ztuhnout.

Polevu necháme ohřát na pokojovou teplotu (tím zřídne), zlehka promícháme a potřeme jí dort ze všech stran.

Ušleháme asi 150 ml smetany, zašleháme malinovou pastu a touto šlehačkou dort na povrchu ozdobíme.

Malinovo-nugátový dort
Malinovo-nugátový dort
Malinovo-nugátový dort
Malinovo-nugátový dort

Přidáno: 27.9.2015