Písecký dort

Ingredience

2 vejce, 60g pískového cukru, 60g hladké mouky, 3 lžíce rybízové nebo malinové marmelády, 2 smetany ke šlehání (po 250 ml), 1 sáček prášku dortové želé červené, višně

Postup

Nejdříve podle návodu na sáčku připravíme červené želé, ještě horké vlijeme do hlubokého talíře, necháme zchladnout a dáme pořádně vychladit do ledničky (klidně i den předem). Vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, přimícháme mouku a urovnáme do dortové formy s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Upečeme ve vyhřáté troubě (asi 20 minut při 200°C). Vychladlý piškot uvolníme od boků formy nožem, prstenec sundáme a korpus potřeme na povrchu marmeládou. Jednu šlehačku ušleháme dotuha a do ušlehané vmícháme nadrobno posekané studené želé. Tuto hmotu natřeme na marmeládu a velkým nožem pěkně urovnáme. Pak ušleháme druhou šlehačku, natřeme na růžovou hmotu a uhladíme. Povrch dortu ozdobíme višněmi, případně kousky želé.

Písecký dort
Písecký dort
Písecký dort

Přidáno: 10.2.2007