Růžové srdce
Ingredience
těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 100 g hladké mouky, 1 lžíce kapučína (prášek), 60 g mletých ořechů, 4 lžíce oleje
dále: kapučínový krém, cukrová poleva z poloviční dávky, potravinářské barvivo, marcipánové kytičky, rum
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ořechy a kapučínem. Těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme ( asi 25 - 30 minut při 190°C). Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozkrojíme. Jednu část pokropíme rumem, natřeme vrstvu krému, který jsme obarvili na růžovo, a přiklopíme druhou částí, kterou můžeme rovněž pokropit rumem (není nutné). Krémem potřeme dort i z boku a obsypeme kokosem. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort polijeme cukrovou polevou a dozdobíme krémem a marcipánovými kytičkami.
Přidáno: 8.2.2008