Šlehačkový dort

Ingredience

korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 40 g kakaového prášku, 160 g hladké mouky
náplň: 1 l smetany ke šlehání (použávím Rama Cremefine), 3 čokoládové tyčinky Ledové kaštany (á 50 g), 2-3 lžíce meruňkové marmelády, 6 lžic rumu, čokoládové drobení

Postup

Korpus upečeme podle receptu na dortový korpus a necháme vychladnout. Do hrnce nalijeme 500 ml smetany, rozlámeme do ní čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 1-2 minuty, odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky nejméně na 12 hodin. Korpus vodorovně jednou prořízneme. Obě řezné plochy pokropíme rumem a na spodní část rozetřeme marmeládu. 500 ml smetany ušleháme do tuha. Z ledničky vytáhneme čokoládovou šlehačku a ručním elektrickým šlehačem vyšleháme na hustý krém. Připravíme si dva cukrářské pytlíky s hladkými špičkami (jde to i bez špiček, stříkala jsem rovnou z pytlíku). Jeden naplníme čokoládovou šlehačkou, druhý bílou. Na dolní korpus střídavě vytlačujeme z pytlíků hnědé a bílé kruhy těsně vedle sebe. Přiklopíme horním korpusem a lehce přimáčkneme. Celý dort potřeme hnědou šlehačkou. Na ni na horní stranu dortu rozetřeme vrstvu bílé šlehačky. Boky dortu obsypeme čokoládovým drobením a povrch libovolně dozdobíme zbytky hnědé a bílé šlehačky.

Šlehačkový dort
Šlehačkový dort
Šlehačkový dort
Šlehačkový dort
Šlehačkový dort
Šlehačkový dort
Šlehačkový dort

Přidáno: 10.1.2009