Třepací dort hnědý
Ingredience
těsto: 2 vejce, 70 g hladké mouky, 10 g kakaového prášku, 80 g cukru krupice, 2 lžíce oleje
náplň: 2 plechovky mandarinkového kompotu, 500 ml smetany ke šlehání, 2 pudinky bez vaření Creme Olé čokoládové, 1 želatinový ztužovač
na ozdobení: 250 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine, 2 lžíce kakaového prášku, 1 vanilkový cukr, 50 g nastrouhané hořké čokolády
Postup
Upečeme nízký dortový korpus a necháme vychladnout.
Do uzavíratelné nádoby s těsnícím víkem nalijeme oba kompoty i se šťávou, smetanu a nasypeme oba pudinky. Uzavřeme a prudce nádobou třepeme, dokud nevznikne krém (trvá to asi půl minuty).
Do tohoto krému vmícháme želatinový ztužovač (postupujeme podle návodu na sáčku).
Kolem korpusu dáme dortový prstenec, vložíme všechen krém a lžící ho urovnáme. V ledničce necháme ztuhnout asi 2 hodiny.
Smetanu s vanilkovým cukrem a kakaem ušleháme dohusta.
Odstraníme z dortu prstenec a boční stěnu potřeme kakaovou šlehačkou.
Povrch dortu posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme zbytkem šlehačky, případně dalšími ozdobami podle možností.
Přidáno: 9.1.2011