Tvarohový s borůvkami
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g krystalového cukru, 6 lžic oleje, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa
krém: 500 ml smetany ke šlehání, 500 g tvarohu, 3 sáčky vanilkového cukru, 2-3 lžíce moučkového cukru
poleva: 200 ml smetany ke šlehání, 150 g hořké čokolády
dále: rum, borůvkový gel, jedlá krajka SugarVeil
Postup
Korpus upečeme v kulaté formě (23 cm) a necháme vychladnout.
V míse rozmícháme tvaroh se smetanou a cukrem a elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme. Spodní plát piškotu prokapeme rumem, potřeme vrstvou borůvkového gelu a natřeme zhruba polovinou tvarohového krému. Přiklopíme druhým plátem, lehce stlačíme a postup zopakujeme. Trochu tvarohu si necháme bokem. Přikryjeme třetí částí korpusu. Znovu pokropíme rumem a celý dort potřeme zbytkem smetanového tvarohu. Uložíme do ledničky.
Připravíme polevu a vychlazený dort polijeme. Necháme částečně ztuhnout a pak obalíme krajkou.
Přidáno: 11.2.2012