Želvička

Ingredience

těsto: 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje
náplň: 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 110 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 1 sáček (20 g) práškové želatiny
dále: rybízová marmeláda, dortové želé čiré, marcipánová modelovací hmota

Postup

Nejdřív upečeme roládu: celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny, pak zašleháme olej. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme asi 5 minut, piškot musí zůstat světlý. Upečený plát lehce poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. Potřeme ho tenkou vrstvou marmelády a pevně stočíme. Zabalíme do utěrky (pořádně stáhneme) a necháme vychladnout. Studenou roládu nakrájíme na 1/2 cm tenká kolečka. Misku vyložíme potravinářskou fólií a pak kolečky rolády, co nejtěsněji k sobě. Pak připravíme náplň: želatinu nasypeme do 6 lžic vody a necháme bobtnat. Zatím v misce smícháme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou a vyšleháme do hladka. Smetanu ušleháme dotuha. Namočenou želatinu za stálého míchání zahřejeme (nevařit!) a mícháme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné vmícháme dvě lžíce ochuceného tvarohu a vmícháme do ostatního tvarohu. Prošleháme a pak už bez šlehání vařečkou vmícháme ušlehanou smetanu. Tuto hmotu nalijeme do misky vyložené roládou. Zbylými kolečky pokryjeme povrch hmoty. Pokud máme rolády málo a chybí, můžeme ji nahradit dětskými piškoty. Povrch mírně přitlačíme a dáme celé ztuhnout na několik hodin do ledničky. Ztuhlou "misku" vyklopíme a sloupneme fólii. Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé a želvičku potřeme (bude se hezky lesknout). Marcipánovou hmotu obarvíme potravinářským barvivem, vymodelujeme hlavičku (oči jsou z čokofloků), nohy a ocásek a připojíme je k želvě.

Želvička
Želvička
Želvička
Želvička
Želvička

Přidáno: 2.5.2008