Čokoládový krém s moučnou kaší

Ingredience

250 - 300 g másla, 80 g moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 2 sáčky vanilkového cukru, 70 g ztuženého tuku, 150 g čokolády na vaření

Postup

V troše mléka rozmícháme mouku, ostatní mléko zahřejeme. Do teplého vlijeme mléko s moukou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do horké vmícháme ztužený tuk a vanilkový cukr. Mícháme, dokud se tuk všechen nerozpustí a nespojí se s kaší. Vychladíme. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Máslo s cukrem šleháme tak dlouho, dokud nezesvětlá a nenabude. Pak po lžících vešleháváme moučnou kaši a potom po troškách rozpuštěnou (ne horkou!) čokoládu. Pořádně vyšleháme.

Přidáno: 12.12.2007