Krém s ledovými kaštany
Ingredience
500 ml mléka, 1 sáček čokoládového pudinku, 2 lžíce krystalového cukru, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 tyčinky Ledové kaštany (á 50 g), 50 g ztuženého tuku omega, 500 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru
Postup
V půl hrnku mléka rozmícháme dohladka pudinkový prášek, mouku a cukr. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme obsah hrnku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Odstavíme a ještě do horké přidáme ztužený tuk a rozlámané čokolády. Mícháme do rozpuštění a necháme vychladnout.
Máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme vlažnou (ne studenou!) kaši. Společně vyšleháme na hladký lehký krém.
Přidáno: 10.2.2012