Květák se smetanovou omáčkou

Ingredience

1 květák, 1 kelímek (200-250 ml) smetany na vaření, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky kari, sůl, mletý bílý pepř

Postup

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar uchováme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Vmícháme do ní papriku a kari a zředíme vývarem z květáku (není nutné použít všechen, podle toho, kolik chceme omáčky a jak hustou). Necháme chvíli povařit, pak přilijeme smetanu a ještě necháme přejít varem. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme. Růžičky uvařeného květáku na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Květák se smetanovou omáčkou

Přidáno: 8.7.2008