Květákový nákyp se šunkou

Ingredience

1 velký květák, 4 rohlíky, 1 lžíce oleje, 100 g slaniny, 100 ml mléka, 4 vejce, 200 g šunky, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek

máslo na vymazání pekáče

Postup

Květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Poté ho scedíme a necháme okapat.

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi je vyškvaříme dokřupava.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalejeme mlékem a necháme vsáknout. Pak přidáme vychladlou slaninu i s vypečeným tukem.

Scezený květák posekáme na malé kousky, šunku nakrájíme na kostičky.

K rohlíkům přidáme žloutky, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a promícháme.

Potom přimícháme květák a šunku.

Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Hmotu urovnáme do pekáče důkladně vytřeného máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu, asi 40 minut.

Přidáno: 30.6.2020