Obalovaný květák pečený

Ingredience

1 velká hlávka květáku, 4 vejce, 8-9 lžic hladké mouky, 1 lžička soli, olej, strouhanka

Postup

Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme.

Celá vejce se solí a moukou vidličkou rozšleháme na hladké zahoustlé tekuté těstíčko.

Plech vyložíme papírem na pečení a ten potřeme olejem.

Každou růžičku obalíme v těstíčku, necháme okapat a pak ji ještě obalíme ve strouhance.

Obalené kousky skládáme na plech. Až jsou na plechu všechny, ještě je shora pokropíme trochou oleje (budou po upečení křupavější).

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 40-45 minut. Po 20-25 minutách pečení kousky obrátíme.

Podáváme se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou.

Přidáno: 13.4.2019