Orientální květák

Ingredience

1 středně velký květák, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 10 lžic oleje, 0,5 lžičky soli, 1 lžička kurkumy, 1 lžička čerstvě nadrceného římského kmínu, 1,5 lžičky mleté uzené papriky, špetka chilli, čerstvá petrželová nať

Postup

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři.

Olej smícháme se solí a kořením.

Květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a všechno dáme do mísy.

Přilejeme ochucený olej a rukama pomalu důkladně promícháváme, až je všechen květák obalený kořením a olej do květáku vsáknutý.

Obsah mísy rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 20-25 minut.

Na talíři květák posypeme posekanou petrželovou natí.

zdroj: toprecepty.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 4.7.2019