Zapečený květák

Ingredience

1 květák, 1 cibule, 200 g šunky nebo měkkého salámu, 4 vejce, 100 ml mléka, 150 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, olej

Postup

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě chvilku povaříme. Scedíme.
Šunku nebo salám pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Na troše oleje necháme cibuli zesklovatět, přidáme šunku a společně opečeme.
Celá vejce rozšleháme vidličkou s mlékem, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a vmícháme strouhaný sýr.
Květák posekáme, rozložíme do olejem vytřeného pekáče, posypeme osmaženou šunkou a zalijeme vejci s mlékem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapečeme 15-20 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Zapečený květák
Zapečený květák

Přidáno: 3.4.2009