Frgále

Ingredience

Těsto:350 g polohrubé mouky,60 g másla,40 g moučkového cukru,2 žloutky,120 ml vlažného mléka,20 g čerstvého droždí,špetka soli
Drobenka:80 g másla,100 g hladké mouky,70 g krupicového cukru
Náplň:povidlová,tvarohová,maková,...

Postup

Do misky nalijeme polovinu mléka,přidáme droždí,lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky.Přidáme kvásek,mouku se solí,zbytek mléka a zamícháme.Na vále vypracujeme vláčné těsto,které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.Mezitím si připravíme drobenku:všechny přísady zpracujeme v misce rukama.Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou znovu propracujeme a necháme ještě 1/4 hodiny kynout.Pak každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme aby bylo co nejtenčí(asi 1/2 cm).Placky položíme na plech s papírem na pečení a naneseme na ně nádivku až do krajů.Posypeme drobenkou,necháme ještě 10 minut kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Frgále

Přidáno: 26.12.2006