Kakaové hřebeny

Ingredience

těsto: 280 ml mléka, 2 lžičky medu, 2 vejce, větší špetka soli, 160 g krystalového cukru, 120 g rozpuštěné vlahé hery, 700 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí
dále: kousek másla, kakao, moučkový cukr, vejce na potření

Postup

Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto.

Hotové nakynuté těsto rozdělíme na poloviny.

Každou polovinu rozválíme na tenký čtverec nebo obdélník.

Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme přes sítko kakaovým práškem a pak moučkovým cukrem.

Posypanou placku přeložíme na poloviny posypem dovnitř. Horní stranu opět potřeme máslem, posypeme kakaem a cukrem a znovu přeložíme na poloviny. Zlehka přejedeme válečkem.

Vzniklý pás rozkrájíme na proužky. Každý z jedné strany nakrájíme (nedokrojíme) na několik úzkých pásků (viz foto) a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Při pokládání trošku prohneme.

Na plechu necháme chvíli kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme dozlatova (asi 15 minut).

Hotové můžeme pocukrovat.

Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny
Kakaové hřebeny

Přidáno: 5.5.2012