Kynuté těsto bez mléka a vajec

Ingredience

500 g hladké mouky, špetka soli, 240 ml vody, 100 g cukru, 100 g sádla, 30 g čerstvého droždí

Postup

V troše vody rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí. Pod pokličkou necháme vzejít kvásek.

Ke kvásku přidáme zbytek vody, mouky, cukru, sůl, změklé sádlo a vypracujeme hladké měkké těsto (možno využít domácí pekárnu). Necháme nakynout.

Z těsta oddělujeme lžící stejně velké kousky, do kterých zabalíme libovolnou náplň (povidla, mák, ...).

Buchty skládáme na plech a potíráme ze všech stran rozpuštěným sádlem nebo olejem.

Na plechu necháme ještě asi 15-20 minut kynout a pak upečeme dozlatova (190°C, cca 20 minut).

Kynuté těsto bez mléka a vajec
Kynuté těsto bez mléka a vajec

Přidáno: 10.3.2013