Kynutý koláč s ovocem
Ingredience
200 ml mléka, 100 ml oleje, 2 žloutky, špetka soli, 5 lžic krystalového cukru, 350-400 g polohrubé mouky (nebo polohrubá a hladká napůl), špetka muškátového oříšku, 2 lžičky sušeného droždí (nebo 30 g čerstvého)
švestky nebo jiné ovoce
drobenka: 10 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4-5 lžic másla
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké řídké těsto, nejlépe v domácí pekárně, a necháme vykynout.
Nakynuté těsto vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení a rukama potřenýma olejem je roztáhneme po celém plechu.
Na těsto hustě poklademe ovoce, posypeme drobenkou a necháme asi 15 minut kynout na plechu.
Pak vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, cca 20 minut).
Přidáno: 4.9.2011