Slávinky
Ingredience
těsto: 120 g vody, 70 g cukru, 100 g změklého másla, 50 g rozinek, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra, 1 lžička citronové šťávy, 390-400 g hladké mouky, špetka soli, 21 g čerstvého droždí
na obalení: 1 bílek, 2 lžíce moučkového cukru, posekané mandle
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (vařečkou, v pekárně, v robotu, ...) a necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozkrojíme na čtvrtiny. Každou postupně rozválíme na kruh a rozkrájíme na 6-8 výsečí.
Od širší strany srolujeme rohlíčky, cípek jednou rukou natahujeme, aby bylo co nejvíce "závitů".
Každý smotaný rohlíček namočíme do bílku rozmíchaného s cukrem a na plechu hustě posypeme nadrobno posekanými mandlemi.
Pečeme při 180°C 15-20 minut.
zdroj: www.pekarnomanie.cz
Přidáno: 16.4.2016