Slávinky

Ingredience

těsto: 120 g vody, 70 g cukru, 100 g změklého másla, 50 g rozinek, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra, 1 lžička citronové šťávy, 390-400 g hladké mouky, špetka soli, 21 g čerstvého droždí

na obalení: 1 bílek, 2 lžíce moučkového cukru, posekané mandle

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (vařečkou, v pekárně, v robotu, ...) a necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozkrojíme na čtvrtiny. Každou postupně rozválíme na kruh a rozkrájíme na 6-8 výsečí.

Od širší strany srolujeme rohlíčky, cípek jednou rukou natahujeme, aby bylo co nejvíce "závitů".

Každý smotaný rohlíček namočíme do bílku rozmíchaného s cukrem a na plechu hustě posypeme nadrobno posekanými mandlemi.

Pečeme při 180°C 15-20 minut.

zdroj: www.pekarnomanie.cz

Přidáno: 16.4.2016