Šlehačkové rohlíčky

Ingredience

500 g polohrubé mouky, špetka soli, 3 lžíce krystalového cukru, 1 vanilkový cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 250 ml smetany ke šlehání, 5 lžic rozpuštěného másla, 1 lžička citronové kůry, 50 g čerstvého droždí
náplň: libovolná (nutella, pudink, tvaroh, ...)
kousek másla na potření

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme hadké těsto, ručně vařečkou, v robotu nebo v pekárně. Necháme nakynout.

Nakynuté rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na kruh tlustý asi 1 cm. Rozkrájíme na 8 částí, na každou položíme trochu náplně a smotáme.

Na plechu necháme 10-15 minut kynout, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do zezlátnutí, asi 15 minut.

Šlehačkové rohlíčky
Šlehačkové rohlíčky
Šlehačkové rohlíčky
Šlehačkové rohlíčky
Šlehačkové rohlíčky

Přidáno: 19.7.2014