Zajíci z kynutého těsta

Ingredience

250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 sáček droždí Dr. Oetker (sušené, 7 g), 125 g cukru, 1 vanilínový cukr, nastrouhaná kůra z 1 citrónu, špetka soli, 75 g rozpuštěného vlažného másla, 300 ml vlažného mléka, na potření 1 vejce, na ozdobu 3 lžíce moučkového cukru a citrónová šťáva

Postup

Zpracujeme těsto které se nelepí na stěny mísy (možno připravit v domácí pekárně). Necháme nakynout. Na pomoučeném válu po částech rozválíme a vykrajujeme zajíce. Klademe na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15 - 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova ( 190°C asi 15 minut). Po vychladnutí ozdobíme. Polevou namalujeme oči a fousky. Papír zubatě nastříháme , položíme na horní část zajíců a pocukrujeme je práškovým cukrem, aby nám vznikla "travička".
Poleva: do misky dáme moučkový cukr a přidáme tolik citrónové šťávy, aby vznikla hustá poleva. Dáme do mikrotenového sáčku, ustřihneme růžek a zdobíme.

Zajíci z kynutého těsta
Zajíci z kynutého těsta

zdroj: Dr. Oetker - receptář č. 14

Přidáno: 17.3.2007