Bramborovo-fazolová omáčka
Ingredience
250 g velkých bílých fazolí, 2 větší brambory, 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, sůl, 200 ml smetany, 2 lžíce octa, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje
Postup
Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namáčet.
Druhý den do hrnce přidáme koření a dáme vařit.
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a upražíme cibulovou jíšku.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Až jsou fazole měkké, přidáme k nim do hrnce brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Ke konci vmícháme vychladlou jíšku a společně dovaříme doměkka.
Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme smetanu, ocet a krátce necháme přejít varem.
Podáváme s plátkem uzeného masa nebo vařeným vejcem.
Přidáno: 11.9.2016