Bretaňské fazole
Ingredience
200 g bílých fazolí, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 2 rovné lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, naťová cibulka
Postup
Fazole den předem namočíme. Druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.
Zředíme ji vývarem z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme.
Do omáčky vmícháme scezené uvařené fazole, necháme přejít varem a odstavíme.
Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek a dále nevaříme.
Podle chuti můžeme dosolit či ještě opepřit.
Na talíři posypeme zelenou cibulkou, podáváme s pečivem.
Přidáno: 30.1.2011