Bulgur zapečený s tuňákem a mozzarellou

Ingredience

300 g bulguru, sůl, 2 lžíce oleje, 3 velké cibule, 200 g tuňáka v oleji (z plechovky), hrst cherry rajčátek, 180 g zakysané smetany, 200 g mozzarelly. sušená bazalka

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji usmažíme dozlatova.

Bulgur zalejeme dvojnásobným objemem vody, osolíme, přivedeme k varu a povaříme do vsáknutí vody (cca 15 minut).

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a rozprostřeme do ní uvařený bulgur. Na něj rozložíme usmaženou cibuli, rozdrobeného tuňáka a posypeme na čtvrtky rozkrájenými rajčátky.

Povrch urovnáme, potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Po 15 minutách na povrch naskládáme plátky mozzarelly, vrátíme do trouby a dopečeme do roztečení sýra.

Přidáno: 9.6.2020