Čočka s hruškami a uzeným

Ingredience

300 g čočky, 220 g uzeného masa, 150 g hrušek, 150 g pórku, sůl, citron

Postup

Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.

Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou (aby sahala jen mírně nad čočku) a uvaříme.

Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky.

K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí.

Na talíři ozdobíme kouskem citronu a zelenou bylinkou. Podáváme s pečivem.

Čočka s hruškami a uzeným
Čočka s hruškami a uzeným

zdroj: soutěž o litinové nádobí Skeppshult (srpen) - Jarka O.

Přidáno: 1.9.2010