Čočka se zelím a uzeným

Ingredience

300 g čočky, 300 g uzeného masa, 2 hrsti kysaného zelí, 1 červená paprika, 1 menší pórek, 1 cibule, sůl, mletý pepř, feferonka nebo chilli (není nutné), olej

Postup

Přebranou čočku namočíme den předem do vody. Druhý den uvaříme doměkka.
Maso a papriku nakrájíme na kostičky, zelí překrájíme na menší kousky.
Na pánvi rozhřejeme olej a na něm necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme nadrobno pokrájený pórek a společně osmažíme. Přisypeme maso, zelí, papriku, promícháme, osolíme, okořeníme a trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Milovníci ostrých chutí mohou přidat špetku chilli nebo feferonku. Asi pět minut podusíme pod pokličkou.
Uvařenou scezenou čočku smícháme s obsahem pánve a podáváme s pečivem.

Čočka se zelím a uzeným

Přidáno: 17.4.2009