Fazole s párkem
Ingredience
350 g velkých bílých fazolí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, trochu oleje, 140-150 g rajského protlaku, 6 nožiček tenkých párků, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička cukru, sůl, mletý pepř, 1 kostka hovězího bujónu (ideálně bez glutamátu)
Postup
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu vyměníme, fazole uvaříme doměkka a scedíme, vývar uchováme.
Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme najemno.
V kastrolu zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme papriku a protlak. Krátce orestujeme a vmícháme mouku. Dobře ji rozmícháme a ještě chvíli restujeme.
Do kastrolu přilijeme část vychladlého vývaru z fazolí a důkladně prošleháme ruční metličkou, aby se neutvořily kousky.
Přivedeme k varu, přidáme kostku, cukr, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.
Nakonec do omáčky nasypeme fazole, na kolečka nakrájené párky a necháme znovu přejít varem.
Podáváme s chlebem.
podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 30.9.2016