Fazole v zelenině
Ingredience
1 velká cibule, 4 bílé papriky, 6 rajčat, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička cukru, 4 lžíce slunečnicového, oleje, 2 plechovky bílých máslových fazolí (á 425 ml), sůl, oregano, drcená chilli paprička, petrželová nať
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, papriky zbavené semeníků na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Fazole vyklopíme z plechovek na sítko, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme k ní papriku a za častého míchání chvíli smažíme. Pak přisypeme rajčata, přidáme protlak, cukr, oregano, chilli, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
K podušené zelenině přidáme okapané fazole, promícháme, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 5-10 minut stát. Nakonec vmícháme posekanou petrželku.
Masožravcům můžeme posypat opečenými kolečky klobásy.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Přidáno: 22.9.2018