Hrachová kaše
Ingredience
400 g suchého hrachu (žlutý nebo zelený), 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, mletý pepř, majoránka, 1-2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, olej nebo sádlo, 5 stroužků česneku, sůl
Postup
Hrách přebereme, propereme a necháme zalitý vodou stát přes noc.
Druhý den přidáme do hrnce bobkový list, nové koření a uvaříme hrách doměkka.
Na pánvi na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, přisypeme mouku a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.
Z hrnce vybereme koření, okořeníme pepřem a majoránkou, osolíme, přidáme jíšku, promícháme a všechno společně ještě asi 10 minut povaříme. Hustotu můžeme upravit podle potřeby přilitím horké vody nebo vývaru. Do hotové kaše vmícháme rozmačkaný česnek.
Podáváme s uzeným masem nebo uzeninou a krajíčkem čerstvého chleba.
Přidáno: 6.8.2011