Jáhly se zeleninou
Ingredience
250 ml jáhel, sůl, 1 větší mrkev, přibližně stejně velký kousek celeru, 0,5 červené papriky, 1 cibule, provensálské bylinky, olivový olej
Postup
V hrnci přivedeme k varu asi 1 litr osolené vody. Až začne vařit, nasypeme do ní propláchnuté jáhly a necháme pomalu vařit doměkka (cca 20 minut).
Zeleninu očistíme, mrkev a celer nahrubo nastrouháme, cibuli a papriku nakrájíme na kousky.
V pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej. Přisypeme zeleninu a za občasného zamíchání ji osmažíme do změknutí.
Až je zelenina měkká, přidáme k ní provensálské bylinky a po částech vmícháme uvařené jáhly. Podle chuti dosolíme a důkladně promícháme.
Podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k masu.
Přidáno: 30.3.2018