Masovo-čočková směs

Ingredience

360 g mletého masa, 200 g čočky, 2 bobkové listy, 1 cibule, 1 větší mrkev, kousek celeru (stejně velký jako mrkev), 3 stroužky česneku, 1 lžička kurkumy, mletý pepř, sůl, 70 g rajského protlaku, chilli omáčka podle chuti, olej

Postup

Čočku propláchneme, na pár hodin namočíme do studené vody a pak ji společně s bobkovým listem uvaříme doměkka. Uvařenou čočku scedíme.

Na oleji osmažíme posekanou cibuli. Než začne zlátnout, přidáme k ní maso a za častého míchání ho opečeme dohněda.

Opečené maso osolíme, opepříme a poprášíme kurkumou.

Všechno promícháme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer, nadrobno posekaný česnek, rajský protlak a ještě chvilku mícháme.

Potom směs podlejeme trochou horké vody a pod pokličkou podusíme do úplného změknutí masa i zeleniny (30-40 minut).

Občas promícháme a hlídáme, aby se vyvařila všechna voda.

Až je všechno měkké a směs hustá, vmícháme do ní scezenou čočku.

Podle chuti doladíme chilli omáčkou.

Podáváme s čerstvým chlebem.

zdroj: toprecepty.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 26.7.2019