Okurková čočka

Ingredience

500 g čočky, 3 bobkové listy, mletý pepř, sůl, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 cibule, 2-3 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké mleté papriky, 0,5 lžičky pálivé mleté papriky, 3-4 sterilované okurky, 2 lžíce octa, 3 stroužky česneku

Postup

Čočku přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme přes noc nabobtnat.

Ráno přidáme bobkové listy a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a čočku uvaříme doměkka.

Na rozpáleném oleji osmažíme posekanou cibuli. Zasypeme moukou a usmažíme zlatavou jíšku. Vmícháme do ní oba druhy papriky a necháme vychladnout.

Okurky nakrájíme na drobné kostičky.

Až je čočka měkká, vytáhneme z hrnce bobkové listy. Přidáme bujón, cibulovou jíšku, osolíme, opepříme a povaříme dalších 10 minut. Před koncem vaření vmícháme nakrájené okurky.

Nakonec podle dochutíme solí, octem a rozmačkaným česnekem.

Podáváme s čerstvým chlebem a kouskem uzeného nebo vařeným vejcem.

Okurková čočka
Okurková čočka
Okurková čočka

Přidáno: 30.10.2015