Pekelné fazole

Ingredience

400 g velkých hnědých fazolí, 3 bobkové listy, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 600 ml pasírovaných rajčat, 1-2 feferonky, 1 sklenička sterilovaných paprik ve sladkokyselém nálevu (proužky), 2 lžičky oregana, sůl, 1 lžička medu nebo cukru, olej

Postup

Fazole opláchneme a na noc zalejeme vodou. Druhý den vodu vyměníme za čistou, přidáme do ní bobkový list, tymián a fazole uvaříme doměkka.

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, česnek na plátky. Omyté feferonky zbavíme semínek a posekáme je nadrobno.

Dno většího kastrolu nebo pánve potáhneme olejem. Přisypeme cibuli s česnekem a necháme zpěnit.

Přilijeme pasírovaná rajčata. Osolíme je a přidáme oregano, cukr, scezenou papriku a posekané feferonky. Nakonec vmícháme uvařené scezené fazole.

Směs přivedeme k varu a za občasného zamíchání povaříme 8-10 minut.

Podáváme s rýží nebo chlebem. Masožravcům možno přidat opečenou klobásu.

Přidáno: 24.11.2018