Plněná pečená dýně

Ingredience

2 menší dýně hokaido, 175 g jáhel, 500 ml vývaru, 250 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 hrsti posekané petrželové natě, sůl, mletý pepř, olej

Postup

Dýně omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Vydlabeme vnitřek a prázdné půlky položíme na plech. Vytřeme je olejem a lehce posypeme mořskou bylinkovou solí.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 25-30 minut.

Jáhly propláchneme vařící vodou, nasypeme je do hrnce a zalejeme vývarem. Přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut.

Žampiony rozkrájíme na menší kousky, cibuli a česnek oloupeme a posekáme nadrobno.

V pánvi rozpálíme olej a žampiony na něm opečeme do změknutí. Během opékání je osolíme, opepříme a občas promícháme.

Až jsou žampiony měkké a začínají lehce zlátnout, přisypeme k nim cibuli s česnekem a za častého zamíchání společně usmažíme dozlatova.

K žampionové směsi přidáme uvařené jáhly, petrželovou nať a všechno promícháme.

Teplé upečené dýně naplníme jáhlovou směsí a podáváme.

zdroj: Televize Seznam - Cuketka zdravě

Přidáno: 29.2.2020