Andulčina sekaná
Ingredience
1 kg mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1 vanička (250 g) polotučného tvarohu, 200 g mrkve, 150 g celeru, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, rozmačkaný česnek
Postup
Maso promícháme s tvarohem, osolíme a ochutíme kořením a česnekem podle chuti. Mrkev a celer postrouháme najemno a vmícháme do masové směsi.
Mokrýma rukama vytvarujeme na plechu jednu velkou nebo několik menších šišek, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (200°C, 40-50 minut).
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Studenou sekanou můžeme podávat s chlebem a kyselými okurkami.
Na fotkách je sekaná z 1,5 kg masa.




Přidáno: 20.11.2011