Dalmatské čufty

Ingredience

750 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), sůl, mletý pepř, majoránka, 3 vejce, 3 rohlíky, trochu mléka, 2 lžíce hladké mouky, olej
omáčka: 1 velká cibule, 100 g rajského protlaku, 1 lžička mleté papriky, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 2 bobkové listy, 2 lžíce hladké mouky, 3-4 sterilované okurky, 150 g sterilovaného hrášku, 1-2 zelené papriky (podle velikosti), 200 g smetany

Postup

Rohlíky pokrájené na kousky zalijeme trochou mléka a necháme vsáknout. Přidáme je k masu, přidáme i celá vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme moukou.

Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama válečky, které usmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji.

Do tuku zbylém po smažení masa nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, protlak, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Povaříme 15-20 minut.

Zatím očistíme papriky a nakrájíme na nudličky. Hrášek scedíme a necháme okapat, okurky pokrájíme na kostičky.

Hotovou omáčku přecedíme. Nasypeme do ní pokrájenou papriku, hrášek a okurky, vložíme usmažené čufty a všechno společně ještě pár minut povaříme. Nakonec dochutíme solí a cukrem a zjemníme smetanou.

Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařenými bramborami.

Dalmatské čufty
Dalmatské čufty

Přidáno: 27.2.2011