Hamburger

Ingredience

4 hamburgerové housky, 700 g hovězího mletého masa, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, ledový, hlávkový nebo baby salát, cibule, uvařená červená řepa, 1-2 rajčata, tatarka

Postup

Maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak, wocesterskou omáčku a rukou důkladně propracujeme. Přikryjeme fólií a uložíme na 30-60 minut do ledničky.

Maso rozdělíme na čtvrtiny a z každé vytvarujeme placku o trošku větší než je houska.

Papír na plechu potřeme olejem, naskládáme placky, potřeme olejem i shora a skleničkou doprostřed vytlačíme důlek. Ugrilujeme nebo upečeme.

Housku rozpůlíme. Na dolní část položíme listy salátu, potřeme tatarkou a poklademe kolečky cibule. Na ně položíme horké maso, kolečka rajčat a červené řepy. Přikryjeme horní polovinou a podáváme.

Hamburger
Hamburger
Hamburger
Hamburger
Hamburger
Hamburger

zdroj: Spolu u stolu (Albert)

Přidáno: 20.9.2014