Karbanátky s květákovou omáčkou
Ingredience
600 g mletého masa, 2 vejce, 3 rohlíky, mléko, sůl, mletý pepř, drcený kmín, česnek, 1 malý květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek
Postup
Rohlíky natrháme na kousky a zalijeme mlékem tak, aby se všechno vsáklo.
Maso promícháme s vejci, namočenými rohlíky, osolíme a podle chuti okořeníme.
Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kulaté placičky a v rozpáleném tuku z obou stran osmažíme dočervena.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody, rozmícháme a vsypeme na kousky pokrájený květák. Přilijeme trochu mléka, osolíme, okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a za občasného promíchání uvaříme do změknutí květáku. Vody s mlékem tolik, aby byl květák akorát ponořený.
Podáváme s vařenými bramborami.
Přidáno: 10.7.2011