Masová roláda se zeleninou

Ingredience

1 kg mletého masa, 200 ml mléka, sůl, mletý pepř, hrstka zelené natě (petržel, pažitka, ...), 2 skleničky Kunovjanky (nebo jiná sterilovaná zelenina), bílek na potření, grilovací koření a kmín na posypání

Postup

Maso promícháme s mlékem, osolíme, opepříme, vmícháme bylinky a necháme 12 hodin uležet.
Pak na alobalu rukama vytvarujeme obdélník. Rovnoměrně ho poklademe scezenou a okapanou zeleninou a pomocí alobalu opatrně srolujeme. Konce uzavřeme a přeneseme na plech nebo pekáč. Mokrýma rukama srovnáme případné nerovnosti, potřeme bílkem, posypeme kořením, podlijeme vodou (skoro do poloviny rolády) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 45-50 minut.
Tuto roládu můžeme plnit i jinými libovolnými náplněmi.

Masová roláda se zeleninou
Masová roláda se zeleninou
Masová roláda se zeleninou
Masová roláda se zeleninou
Masová roláda se zeleninou
Masová roláda se zeleninou

Přidáno: 15.2.2009