Masové kapsy

Ingredience

masová směs: 400 g mletého masa, 1 menší pórek, 150-200 ml kečupu, sůl, oregano, koření gyros, olej
těsto: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička sušeného oregana, 200 ml mléka, 100 ml oleje, 1 lžička soli, 1 lžička cukru
na dokončení: 1 vejce, kmín

Postup

Nejdříve připravíme maso. Na rozpáleném oleji osmažíme mleté maso dohněda. Přidáme pokrájený pórek, osolíme, okořeníme, podlijeme kečupem a pod pokličkou asi 20 minut dusíme. Necháme vychladnout.
V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kořením. Přilijeme mléko a olej a vařečkou promícháme. Až se hmota spojí, vyndáme na vál a rukama pořádně propracujeme. Lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Větší polovinu těsta rozválíme na obdélník a rozkrájíme na 8 stejných obdélníčků. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a na každý dáme hromádku masa (bez puštěného tuku). Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zbytek těsta rozválíme na trochu menší obdélník a rozkrájíme opět na 8 obdélníčků, trochu užších než ty první. Každý obdélníček přejedeme mřížkovým válečkem a přikryjeme jím maso. Okraje dobře přimáčkneme. Hotové kapsy potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a posypeme kmínem.
Na plechu necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dozlatova 10-15 minut.

Masové kapsy
Masové kapsy
Masové kapsy
Masové kapsy

Přidáno: 30.1.2009