Masové koule s pečenými bramborami

Ingredience

500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1 vejce, 100 ml mléka, 100 g strouhanky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje

Postup

Maso rozmícháme s mlékem a vejcem. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou.

Z masové hmoty tvoříme koule a na hodinu uložíme do ledničky. Pak je naskládáme do pekáče vyloženého papírem na pečení, pokropíme olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka (cca 30 minut), během pečení otočíme.

Upečené podáváme s pečenými bramborami a koprovou omáčkou.

Masové koule s pečenými bramborami
Masové koule s pečenými bramborami
Masové koule s pečenými bramborami

podle magazínu Albert

Přidáno: 8.9.2011