Masové šátečky

Ingredience

500 g lístkového těsta, 450 g mletého masa, 1 cibule, hrst pažitky, 2 - 3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 vejce, sezamová semínka

Postup

Cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Přidáme k masu společně s kečupem, solí a kořením a důkladně promícháme. Necháme odpočinout v chladu asi půl hodiny.
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou vyválíme na obdélník a rozkrájíme na 6 čtverců (10 x 10 cm). Maso rozdělíme na 12 stejných dílů, z každého vytvarujeme rukama váleček a položíme na čtverec těsta. V jedné misce vidličkou důkladně rozšeháme bílek. Protilehlé rohy těsta přeložíme přes maso a tam kde se těsto spojuje potřeme důkladně rozšlehaným bílkem. Pořádně přimáčkneme a celé rolky potřeme žloutkem. Nakonec posypeme semínky a upečeme (180°C asi 30 minut). Podáváme se zeleninovým salátem.

Masové šátečky
Masové šátečky
Masové šátečky
Masové šátečky

Přidáno: 12.6.2008