Masovo-fazolový chilli kotlík
Ingredience
750 g mletého vepřového plecka, 1 lžíce oleje, 3 cibule, 2-3 chilli papričky, sůl, mletý pepř, 2 lžičky oregana, 150 g rajského protlaku, 1 plechovka krájených rajčat (400 g), 2 plechovky sterilovaných fazolí v rajčatové chilli omáčce (á 400 g), 2 lžíce hladké mouky
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká čtvrtkolečka.
Zahřejeme kastrol a dno potáhneme olejem. Nasypeme cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova.
Přidáme maso a dál mícháme, až maso změní barvu na světle hnědou. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a nadrobno pokrájené papričky. Přilijeme rajčata i s nálevem, je-li třeba, podlijeme malým množstvím vody. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme půl hodiny.
Necháme vydusit na tuk a lehce zaprášíme moukou. Promícháme, přidáme protlak a dusíme dalších 15-20 minut, opět podle potřeby můžeme trošku podlít horkou vodou.
Nakonec vmícháme fazole i s omáčkou, necháme krátce přejít varem a odstavíme.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo chlebem.
Přidáno: 28.1.2014