Masový závin s paprikou
Ingredience
cca 1 kg mletého masa (lépe méně tučné), sůl, mletý pepř, oregano, majoránka, 5 stroužků česneku, 3 vejce, 2 včerejší rohlíky, 1 sklenice sterilované červené kapie
400 g listového těsta, strouhanka, hrst strouhaného tvrdého sýra
Postup
Rohlíky roztrháme na kousky a zalijeme vodou. Až se do nich voda vsákne, vymačkáme je a přidáme k masu. Podle chuti osolíme a okořeníme. Necelou polovinu jednoho vejce si ponecháme bokem na potření závinů, ostatní vejce přidáme k masu společně s rozmačkaným česnekem. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.
Papriky scedíme.
Polovinu těsta rozválíme na obdélník. Posypeme strouhankou a pokryjeme polovinou masa. Na maso rozprostřeme polovinu papriky a všechno zavineme jako roládu a přeneseme na plech.
Totéž provedeme s druhou polovinou surovin.
Záviny na plechu potřeme odloženým vejcem a posypeme sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, ztlumíme na 190°C a pečeme 35-45 minut do zrůžovění.
Krájíme až po částečném vychladnutí, horké se krájí špatně.
Konzumovat můžeme teplé nebo studené, nejlépe s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Přidáno: 25.10.2013