Olomoucké medailonky

Ingredience

500 g mletého masa, 2 vejce, sůl, pepř, majoránka, 3-4 stroužky česneku, 1-2 balíčky kulatých tvarůžků, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení, tuk na smažení

Postup

Maso smícháme s vejci, solí, prolisovaným česnekem a kořením, podle chuti můžeme přidat i jiné koření (mletá paprika, grilovací,...). Dobře promícháme. Každé kolečko tvarůžku zabalíme dobře do masové směsi (jde to lépe, když si namočíme ruce do studené vody - pak se na ně maso nelepí) a obalíme v mouce, vejci a strouhance jako řízek. V rozpáleném oleji usmažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, já jsem přidala kedlubnové zelí.

Olomoucké medailonky

zdroj: Mája

Přidáno: 9.6.2007