Pečené sýrové karbenátky
Ingredience
800 g mletého masa, 2 starší rohlíky, mléko, 200 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, mletá paprika, majoránka, sušený česnek, petrželová nať, olej
Postup
Rohlíky rozlámeme na kousky a zalijeme mlékem (tolik mléka, kolik rohlíky vsáknou).
Přidáme maso a sýr, osolíme, okořeníme a důkladně promícháme. Směs necháme aspoň hodinu odpočinout v ledničce.
Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme ho olejem. Rukama tvoříme z masové směsi karbenátky a klademe na naolejovaný papír. Pak potřeme olejem každý kousek na povrchu, plech vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200°C, 25-30 minut) dozlatova.
Podáváme teplé s bramborovu kaší a zeleninovým salátem nebo studené s chlebem, hořčicí a cibulí.
Přidáno: 6.12.2009